Ensam(t)stående mamma

En ensamstående mamma på heltid. Men barnen på hel/halv & ingen tid.. Till min stora glädje OCH hjärtskärande sorg.. . Detta är min kamp för att få tillvaron att fungera. Mot mycket i allmänhet, men mot "The Devil in disguise" aka X-mannen, i synnerhet. Välkommen till denna mardröm, som är mitt/vårt liv just nu... och har varit alldeles, alldeles för länge.

Kallelse till Muntlig Förhandling

Publicerad 2013-03-14 20:43:39 i Tingsrätten

Advokaten har fått mail fr Tingsrätten.

Kallelse till "muntligt förhör", i slutet av maj,

"Vid sammanträdet kommer en domare, en protokollförare, du själv och din motpart samt eventuella ombud att vara närvarande.
Sammanträdet hålls normalt i ett s.k. förberedelserum som ser ut som ett vanligt sammanträdesrum där de närvarande sitter runt ett större bord.

Syftet med sammanträdet är i första hand att se till att rätten och parterna förstår vad det är som yrkas och skälen till yrkandet liksom motpartens inställning och skälen för denna inställning samt att få veta vilka bevis som parterna åberopar.

En muntlig för- beredelse följs normalt av en huvudförhandling vid ett senare tillfälle. Efter huvud- förhandlingen avgör tingsrätten målet. I vissa fall kan tingsrätten hålla en s.k. förenk- lad huvudförhandling omedelbart efter den muntliga förberedelsen.

En sådan huvud- förhandling kan normalt bara hållas om det har gått att reda ut tvisten vid den muntli- ga förberedelsen, om all bevisning som parterna vill åberopa finns tillgänglig och om parterna önskar en förenklad huvudförhandling.

Vid den muntliga förberedelsen kommer tingsrätten också att diskutera möjligheten att parterna kommer överens utan att tingsrätten prövar tvisten (förlikning).

En förlikning är alltid frivillig men innebär oftast fördelar för båda parter"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mamman

Ensam är inte alltid stark. Men ibland har man inget val.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela